3.5.08

η λάβα

το σύμπαν έχει ξεχάσει τα γενέθλιά του και η λάβα είναι το νεότευκτο κομμάτι του, με το κοντέρ να δείχνει μηδέν.
η γέννηση είναι ελπίδα και ο έρωτας είναι ο φορέας της ελπίδας, γιατί κάποιος μετασχηματίζεται και απο αυτό που ήταν γίνεται κάτι άλλο, ξαναγεννιέται.
ο έρωτας και η λάβα έχουν το στοιχείο της φωτιάς ζεσταίνονται καίνε , μα κρυώνουν, σαν μια σκυταλοδρομία φωτιάς, μια λαμπαδηδρομία, όλοι καίγονται, όλοι κρυώνουν, σαν ένας ασταμάτητος παλμός μεταφέρεται η φλόγα, δίχως αρχή και δίχως τέρμα.
εδώ βρήκα ένα κομμάτι λάβας, αχνιστό, πορφυροπυρωμένο για να θυμούνται οι ατσαλωμένοι πως το καλύτερο σπαθί είναι εκείνο που έχει δεχτεί τα περισσότερα χτυπήματα

4 σχόλια:

  1. παγωνει η λαβα, παγωνει και ο ερωτας.. και η καρδια παγωνει και σταματα γιατι ειναι και χτυπηματα που δεν αντεχονται παρα μονο αν παγωσεις και ατσαλωθεις..
    καλημερα καλε μου Κωστή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όχι πως φτάνει η ζέση, η ψύξη και το χτύπημα, ή μόναχά η άψογη πρώτη ύλη. είναι όλα αυτά μαζί καθώς και προσμίξεις που θα δόκουνε κράματα ισχυρά, που θα ανταπεξέλθουνε στις κακουχίες και στη σκλήρυνση και τη σκληραγώγηση για να προκύψει το ατσάλι, που λεπιδίζει, λυγίζει, μα δεν σπάει. γιατί υπάρχει και η περίπτωση, καλή μου επιθυμία, να μην μπορέσει κάποια καρδιά και κάποιος έρωτας όλα τούτα τα φοβερά να τα αντέξει, αν δεν μπολιαστεί με υπομονή και επιμονή, αλήθεια, ψέμα, αποφασιστικότητα και υπαναχώρηση, ψήγματα που θα κάνουν τη διαφορά, θανάσιμή μου επιθυμία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σήμερα το ειδα, και ευχαριστω.
    διαβασα πολλες μπρος πισω, μια εσενα, μια εμενα και ξανα και ξανα
    και ξερεις τι εικονα μου ηρθε στο μυαλο?
    Το σπαθι ειναι σπαθι οσο η λαβη και η λεπιδα ειναι μαζι.
    Κι αν απο τα χτυπηματα χωρισουν? Τι γινεται τοτε?

    σ'ευχαριστω ξανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όσο η λαβή και η λάμα είναι μαζί, τα πάντα μπορεί να συμβούν,
    μα σαν ξεκολλά η ικανότητα από τη δυνατότητα απομένουν μόνο οι αρχικές προθέσεις και μια ιστορία να διηγείσαι χωρίς τέλος, γιατί έρωτας η μάχη,το ατσάλωμα και η ευαισθησία του καθενός η υποχρέωση και της κόψης τους οι αμυχές του ταιριασμού τους οι εντάσεις.
    ευχαριστώ εγώ για το ταξίδι ή για την αφορμή του

    ΑπάντησηΔιαγραφή