8.6.07

ο κλέπτης ποδηλάτων




καλοί μου τρείς αναγνώστες και σένα μαράκι, θα ήθελα να σας ενημερώσω για το κακό που μας βρήκε και θα ήθελα με τη σειρά σας να οργανωθείτε και να απαντήσουμε στον κύριο κλέπτη που μας στέρησε το ποδήλατό μας, το ποδήλατο του γιάννου και εξηγούμαι

Ο γιάννος, γόνος φυσιολατρών δασκάλων, τριτοτεταρτοετής και κάτι φοιτητής-περίπου-, ατομάκι πρώτο, ελεκτρολόγος στην πρωτεύουσα της αχαΐας, στην πάτρα, ερωτήθηκε σαν μεγάλωσε και αυτός από τους δικούς του, κιθαρίστας ή ντράμμερ για να λάβουν την απάντηση που θα τους χαροποιούσε: ποδήλατο.

και ξαναλέγω κύριε πρόεδρε, ο αδαμάντινος χαρακτήρας του νεαρού αυτού, διαμορφωθείς συμφώνως προς τας αρετάς και το υψηλά ιδανικά της πατρίδος μας, ήτις ωργάνωσε μετ' επιτυχίας τους ολυμπιακούς αγώνες και την ολυμπιάδα πατρών, ο νέος ούτος απεποφάσισε να ηγοράσει ως μέσον μεταφορικό και άθλησης ΠΟΔΗΛΑΤΟΝ, αντίς μοτοσακκού όπως η νεολαία η συχνάζουσα εις τας καφετερίας και εις τα σφαιριστήρια προτιμά, οι τεντυμπόυδες οίτινες καβαλούν τις πεπειραγμένες βολίδες των και διαρρηγνύουν τα ώτα και την ξεκούρασή ημών ολονυχτίς, δια των αυτοσχεδίων αγώνων ταχύτητας, τας αποκαλούμενας εις την γλώσσα του δρόμου, κόντρες.

Ο ευπατρίδης τούτος νεαρός, μετά των περιβαλλοντικώς του ανησυχιών και την μακρόχρονον ενασχόλησήν του με τον αθλητισμόν -ρυθμικήν και χορόν ζάζ, ηγόρασεν κατόπιν ωρίμου σκέψεως και ερεύνης της τοπικής αγοράς- τοπικής ξαναλέω , ποδήλατον χρώματος σιναπελαίου(μουσταρδί), μάρκας Mongoose, γνωστήν ευρυτάτως δια την ποιότητα κατασκευής και προσοχής εις την λεπτομέρειαν όλων εκείνων των χαρακτηριστικών άτινα προσφέρουν εις τους πελάτας των, την καλυτέρα των εντυπώσεων και ανέσεων.

Με το ποδήλατό μας αυτό διανύαμε και 400 και 600 χιλιόμετρα τον μήνα, προσερχόμενοι τακτικώς εις τας φοιτητικάς ημών υποχρεώσεις, ανεξαρτήτως καιρού, μετά ανεμοβροχίου και ηλιοπυρίου, μετά κόπου και βασάνων, μιας και το πανεπιστημιακό συγκρότημα εκδιωγμένο από το κέντρο της πόλεως εδώ και πολλά έτη, ευρίσκεται εις αξιόλογον απόσταση απ’ αυτήν.

Δεν παρενομήσαμεν ποτέ κύριε πρόεδρε, κύριε συνήγορε, κυρίες και κύριοι, μάρτυς μας το πάλλευκο ποινικό μητρώο μας, καθόσον διαθέτομεν πλήρη προστατευτικό εξοπλισμό, κράνος ποδηλατικόν με προδιαγραφές αρ-η και σι-η (RE-CE), ποδηλατικήν αμφίεση μετά κολλάν κοντού και φωσφορίζοντος γιλέκου, περιαγκωνίδας, περικνημίδας και τέλος τα αυτά ποδηλατικά υποδήματα άτινα παρουσιάζομεν ως πειστήρια 1-9.

Επίσης, η ενασχόλησις αυτού δεν ήτο μοναχική, διετέλεσε μέλος εις ποδηλατικήν ομάδαν της γειτονιάς του, στο Σίφουνα Καλαμακίου και πήρε μέρος σε αγώνες που διοργανώθηκαν υπό του Δήμου Αθηναίων, μετά επικεφαλής του σημερινού υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Προνοίας, τον Κο Δ. Αβραμόπουλο, μετ' επιτυχίας, μιας και τερμάτισε, κάποια στιγμή και δια του λόγου το αληθές παρουσιάζομεν τας παρακάτω οικογενειακάς φωτογραφίας, όπου περιχαρείς οι γονείς του τον δροσίζουν και όλοι ομού, μετ' ευθυμίας ποζάρουν μαζί με τους τραυματιοφορείς, τίποτα δεν ήταν τελικά, μια ζάλη, εξαιτίας υποφαγίας.

Διακοπές? με το ποδήλατο φωτο14

Εκδρομή την πρωτομαγιά στο καστρίτσι ? ποδήλατο φωτό 15

Κυριακή πρωί στην εκκλησία? υπό το φόβο κλοπής δεν το ‘παιρνε, άρα δεν πήγαινε

φωτό μη διαθέσιμη

Οι ομήγυροί του διαθέτουσιν επίσης ποδήλατα και η κοπέλα που σχετίστηκε για μερικούς μήνες με τον πελάτη μου εξέφρασεν επιθυμίαν να δικυκλιστεί και αυτή, έχοντας σαν πρότυπο τον φερέλπιδα αυτό νέο, παρόλο που αργότερα αποδείχτηκε άπιστος κόρασίδα και προτίμησε μυστακοφόρο με πώγωνα και εντούρο.

Ημείς αγαπητοί μας συμπολίτες δεν λαθέψαμε παρά μόνον μια φορά, όταν πιστέψαμε πως το μονακριβόν μας απόκτημα, μετά βασάνων και κόπων, θα ηδύνατω να επιθυμήσει και να μας αποχαρακτηρίσει, το άθλιο αυτό υποκείμενο

-Κύριε πρόεδρε, ένστασις !

-το άθλιο και σιχαμερό αυτό σκουλήκι, ξαναλέω.. χχχχχτκτφτουουουου(διπλώνει το φτυσομάντηλο), συγνώμην κύριε πρόεδρε για το σιχαμερό, αυτός ο αγύρτης, ο άοκνος, ο άεργος, ο κακό χρόνο να ‘χει ο πούστης- με το συμπάθιο-(δεν είναι ομοφυλοφιλική αντιπάθεια ή ρατσισμός) σε χρόνο ανύποπτο, κλειδωμένο υπό λουκέτου τύπου κρυπτονάιτ, υπό το φώς της ημέρας, εν μέσω παιδίσκων που έπαιζων εις τας διπλανάς αλάνας, ο τιποτένιος, παραβιάζων το ισχυρό κιγκλίδωμα με την χρήση του κόπτη μετάλλων δια πιέσεως, μας ηφήρεσε το εν λόγω δίκυκλο, σε χρόνο απειροελάχιστον, όσον να αλλάξει φορεσιά ο κος Ιωάννος και να τελέσει φερόμενος σε παρακείμενη πλατεία, της αγιάς σοφίας, υπό θραυσθείσσας λάμπας, ραντεβού μετά νέας γνωριμίας.

Και τότε ο κατηραμένος, ο βδελυρός, ο αχαρακτήριστος επιβιβάζει εις το ταλαίπωρο αμαξίδιόν του το κόσμημα των ποδηλατών, σαν τα λοιπά παλαιοσίδερα, δια να το απαγάγει και να το υπάγει στην θλιβερή μάνδρα του, στην αχαγιά, και να το μεταπωλήσει εις αθίγγανους, αρβανίτας και υποψιασμένους τουρίστας ως εύρημα.

Ποιός? Ο διάβολος ο ίδιος

-Μα κύριε πρόεδρε ενίσταμαι, οι χαρακτηρισμοί...

-ο Διάολος να του μπεί και να του βγεί απ’ τη μύτη, ο εγκληματίας του αστικού ποινικού μας κώδικας. Άρε Παπαδόπουλος που του χρειαζόταν, άρε Δράκοντα να του έκοπτες το χέρι απ’ τη μασχάλην και να του στερούσες και την ερωτικήν απόλαυση δια παντώς και επί πόνου, όπως ο πελάτης μου που δεν ημπόρεσε να ανταποκριθεί καλώς ως άρεν στο υποστηρικτικό παρηγόρημα της νεαράς που έκανε ό,τι περνούσε από την χείρα της, ό,τι -ό,τι, με εννοείτε κύριε πρόεδρε και κύριοι ένορκοι, μα εις μάτην, ο ιωάννος ο μικρότερος, μικρότερος της καταστάσεως κατέστην και πλήθος συμπλεγμάτων ο πελάτης μου θα έχει να αντιμετωπίσει, τούνδε και στο εξής.


Τώρα θα διατρανώσουμε οτι ο πελάτης μας ουδέποτε έχει υπησχολήσει τας διωκτικάς αρχάς, ως ευνομούμενος και ευπειθής πολίτης που είναι. Με το άμα της γνωστοποίησης της υπό του γκάγκαρου διαγουμήσεως από τους καγχάζοντας πέδες της αλάνας, το αίμα του άγγιξε τα μακρότατα του σώματός του με υπερδέουσα πίεσην και μετά ελαφρού λιποθυμικού επεισοδίου

προσήλθεν του αστυνομικού τμήματος της τροχαίας πατρών, δια να υποβάλει αναφορά και μήνυση κατ' αγνώστου.

Η παραίνεσις του αξιωματικού υπηρεσίας ήταν να υπάγει εις την οικίαν του και να καταμετρήσει τις απολαβές από τα τελευταία κάλαντα, μήπως και τον έφθαναν δια να ηγοράσει καινούριον, οτι ποδήλατο κλεμμένο δεν εβρέθη ποτέ και η στελέχωσις του εν λόγω αλφα ταφ ήταν ελλειπής, ώστε να διεξαγάγει πλήρην έρευναν. Μετά γέλωτος και αστεϊσμού, τον παρέπεμψε εις γειτονικό γραφείον ώστε να συμπληρωθεί η απαραίτητος στοίβα χρησιμοάχρηστων εγγράφων και να δικαιολογηθεί η βυσματική θέσις τους.

Εκεί ήκουσεν υπό ασήμου αστυφύλακα, χρονίως παραγκωνισμένον στη κλίμακα προαγωγών πως αντίς για μήνυσην, θα ήτω προτιμότερο να τον έβρει μόνος του και να του δημιουργήσει παρουσιαστικό και κινητικό πρόβλημα μετά λακτισμών και γρόνθων όπου τον επόνει και τον εσφάζει, κατά λέξη.

Το μικρόβιο της εκδικητικής μανίας δεν εφώλιασε πολύ εις το μυαλό του φιλειρηνιστή νέου, εξάλλου η ρώμη του και η κατασκευή του δεν ήτω τέτοια ώστε να προκαλέσει βλάβες εις άλλους, μόνο να υποστεί.

Με κατεβασμένο το κεφάλι και τη συνοδεία ενός καλού του φίλου, ολίγον ρεμπεσκέ, μακρυκόμμη και ύποπτα φερόμενου, ως αναρχοαυτόνομου νεαρού, μπόρεσαν να εισέλθουν εις τα κυκλώματα της νύχτας εύκολα, καθόσον ηλεκτρολόγοι και να διαπιστώσουν πως μετά λύπης πως όλα τα στόματα ήταν κλεισμένα.

ΤΟΝ ΠΟΎΣΤΗ, ΤΟΝ ΠΑΛΙΑΤΖΉ-ΘΑ ΣΚΈΦΤΗΚΑΝ

-μα κύυυυριε πρόεδρε

-Σκέφτηκαν λέω, άκου με πρώτα βλάξ, θα σκέφτηκαν πόσα θα πρέπει να βγάζει για να τους έχει όλους πληρωμένους, μεγάλο ψάρι μυρίζεται, δεν μας επαίρνει.

Και έτσι θα τελείωνε η ιστορία τους, αν η θεία πρόνοια δεν διασταύρωνε τους δρόμους των μετά του μοτοσυκλετιζόμενου ζεύγους που διαβιούσε στα πέριξ, σε δυάριον έναντι του ιωάννου, προκαλώντας δυσφορίαν και έξαψην ερωτικήν στους περίοικους από τας συνεχείς αλαλαγμούς των με κάποια διαλείμματα βόλτας από τις ερωτικές των περιπτύξεις.


Η απώλεια εβιώνόταν βαρέως υπό του πελάτου μου και δεν ενστερνίστηκε την πρότερη αντιπάθειά του περί του προσώπου του ακανθογένη αντεραστού του, ιδίως όταν είχε την πανούργα σκέψη, πρώτα η μοιχαλίδα, για παγίδευση του φερόμενου ως γυναικείου αιδοίου που του αναστάτωσε τη ζωή και κατόπιν αυτός που του εμβολίασε εις τα μύχια της καρδιάς του αισθήματα αντιπαλότητος, μειονεξίας, κακότητος και εκδικητικότητας, ώστε ο μέχρι τούνδε αποκεκαμωμένος νέος να διαμορφώσει απαρασάλευτον επιθυμίαν γδικιωμού και αυτοδικαίας τιμωρίας, στην πλάτη του μωρού που ετόλμησεν να τον εβλάψει.


Το σχέδιον γνωστόν ως και δόλωμα, θα εξυφαίνετω στη στιγμή, ο διαθέτων και εναλλακτικό δίκυκλο, μικροτέρας αγοραστικής και συναισθηματικής αξίας θα το παρουσίαζε στην γειτονιά ως απόκτημα νέον και θα το εφύλαγε σαν κόρην δικαστού, συγνώμην, κόρην οφθαλμού ήθελα να πω, για διάστημα εβδομάδας μιας και κατόπιν σε συνεργασία με ποδηλατοσυμμορίτες θα εξέθεταν το άμοιρο ποδήλατο σε συνεχείς, μα προαποφασισμένους κινδύνους.

Από το σπίτι της μοιχαλίδας θα είχαν οπτική επαφή και από την οθόνη του θυροτηλεφώνου του πελάτου μου θα παρακολουθούσαν τις όποιες ύποπτες κινήσεις θα γίνονταν, ενώ η όλη επιχείρησις θα εκινηματογραφείτο υπό υπερ οκτώ μηχανή λήψης, πειστήριο 23-42, με τα αντίστοιχα φίλμς, εκτός από κάποιους πειραματισμούς εν είδη καλλιτεχνικής απόψεως με κοντινά σε γειτόνισσες, τράβελινγκ στους περαστικούς, πλάνα από τη φετινή χελιδονοφωλιά και εγχρωμο,ομιλούντα , ερωτικό κινηματογράφο, με άποψη .

Στην περίπτωση που το σχέδιο θα εστέφετω με επιτυχία και ο αχρείος κλέπτης ποδηλάτων θα έρριπτε εαυτόν στη μεγαλοφυή παγίδα του συγχρόνου Ηρακλή Πουαρό, θα ειδοποιήτω η άμεσις δράση να προβεί εις την άμεση προφυλάκιση του, του , του, υποκειμένου αυτού.

Η παγίδα ετοιμάσθη, οι λοιποί ποδηλατοκατέχοντες πολύτιμα εξαρτήματα, που κολάζουν και άσχετους να τα καρπωθούν ως κίσσες, εξόπλισαν το δόλωμα, ώστε να καλεί κάθε αμαρτωλή σκέψη και ενέργεια ως ερωτιδιής. Την κάμερα εχειρίζετω ο αποφεφασισμένος ιωάννος και τα συντρόφια προφασίζονταν αμέριμνους αμνούς.

Το αμαξίδιο με όψη καταταλαίπωρη, θέαμα διασυρμού για το είδος των τετρατρόχων, μια παράταιρη διασταύρωση κάρου με ναυάγιο πλοίου, μαούνιζε στην ανηφόρα, όπως φαίνεται και στην εν λόγω σεκάνς, του πειστηρίου 42.

Ο πελάτης μου άμα τη εμφανίση του του ρυπαρού ερπετοειδούς καλεί όλους να είναι σε επιφυλακή και γοργοκατεβαίνει το κλιμακοστάσιο, για να ταμπουρωθεί όπισθεν του γραφείου του πάλαι ποτέ θυρωρού.

Ο στυγνός εγκληματίας αδιαφορώντας για την φραγή της αστικής οδού με την αυτοκινούμενη ντροπή του φεφορτωμένη με λογής αθλιοσυγκομιδές, με κινήσεις αλώπεκος σε περιφεφραγμένα ορνίθια, με σάλτο αιφνίδιο που θα εζήλευε και ο Παπακώστας το 2008 εις το Πεκίνο επιβαίνει των λιγούστρων και αρπάζοντας την τελευταία λεία του πάει να τραπεί σε φυγή και εκεί τελειώνει η υπόθεση. ο ένοχος συλλαμβάνεται υπό του ιδιοκτήτη να κλέπτει την περιουσία του , εφαρμόζοντας του προειδοποιητικές συστάσεις περί μη δράσης και διαφυγής.
Οι μώλωπες που φέρει είναι προϊόντα ατομικού ατυχήματος, ο πελάτης μου δεν πρόλαβε ούτε τρίχα να του πειράξει.
Όσα υποστηρίζουμε αξιότιμε κύριε πρόεδρε επιβεβαιώνονται από την εν λόγω σεκάνς, του πειστηρίου 42. Παρακαλώ όπως επικεντρωθούμε όλοι στην δεξιά μεριά της οθόνης διότι λόγω ηυξημένης παραγωγής ενδορφινών και αδρεναλίνης από της αστυνομικόκυνηγετικής καταδιώξεως και της περιρρεούσης ατμοσφαίρας, το ζεύγος ενεπνεύσθη έρωτος πάλην και εσυζευχθη στον παρακείμενο καναπέ. Παρακαλώ όπως δεν το λάβετε υπόψην σας, αλλά μιαν επισήμανση μόνο κρατήστε: ιδού στήθος στητό, ιδού σωματική κατασκευή και γεγραμμωμένοι κοιλιακοί, ιδού χάρις απαρράμιλος, αυτή η νέα θα ήξιζεν εις τον προσφιλή πελάτη μου που τώρα δεδυστυχισμένος παρακολουθεί ως κερασφόρο μόνοπλο, εάν το θλιβερό αυτό υποκείμενο δεν του ‘χε στερήσει ολωσδιόλου την ερωτικήν χαράν καθιστώντας στην στύση του ανεπαρκή και προώρως εκχυμωμένον αναπαραγωγικώς.
Με τα αδιάψευστα αυτά πειστήρια παρακαλούμε όπως επιβάλετε την αυστηροτέρα των ποινών στο ανθρωπόμορφο αυτό τέρας και την άμεση απελευθέρωση του πελάτου μου και την καταβολή υψηλής αποζημιώσεως ως ορίζει ο νομοθέτης περί της ηθικούς βλάβης αποκαταστάσεως.
Και μετά τούτο αποσύρομαι, λέγοντας μονάχα" φτού σου μούτρο και ού να μου χαθείς" και κλείνω με τους στίχους του Α. Δαβαράκη υπό του βάρδου Κ. Μακεδόνα :

"το ποδηλατό μου ήταν πάντοτε δικό μου και με πήγαινε πολύ μακρυά..."

Η δίκη ήταν στημένη, ο αναξιολογότατος συνήγορος της άλλης μεριάς ήμουν εγώ, φίλος του ιωάννου και γνωστός ποδηλάτης, ενώ ο δικαστής Ασημάρχης κουμπαροεξάδελφός μου με αρχές και ήθος, αλλά ως νέος κάποτε παραπεσών εις το αμάρτημα της κολακείας και παρενοχλήσεως νεαράς ομορφοτάτης ονόματι Μαρίνας, αναγκάσθηκε να παίξει ρόλο κακοπληρωμένου κομπάρσου, ως εγώ ήμουν παρών και αποθανάτιζα τη σκηνή με αποκεκρυμμένο φορητό μαγνητόφωνο κασσέτας και ενίοτε τον εξεβίαζα, λιγάκι.

Ο δυστυχής παλαιοπώλης σαν του την έπεσε ο γιάννος με βλαστήμια και κλωτσοπατινίδια, δεν σκέφτηκε να το αφήσει και να φύγει με το σαραβαλάκι του, γιατί θα τον τσαλάκωνε πρίν την επόμενη στροφή και έτσι έκανε το μόνο που του πέρασε απ’ το θολωμένο μυαλό του, καβάλησε το ποδήλατο ίσως για πρώτη φορά στη ζωή που και άρχισε να κατεβαίνει την ανηφόρα αντίθετα από την ροή κυκλοφορίας.
Λίγο ο ξεχειλισμένος όγκος του από το ποδήλατο που το ‘κανε να φαίνεται παιδικό με ελέφαντα καβάλα, λίγο τα οχτάρια καθώς προσπαθούσε να αποφύγει περαστικούς και κολώνες, οι λοιποί που βρέθηκαν στο διάβα του γρήγορα συνομώτησαν για την γρήγορη ακινητοποίησή του και μεμιάς οπλίστηκαν τα παγούρια τους και άρχιζαν να καταβρέχουν το στενό σημείο απ' όπου ήταν καταδικασμένος να περάσει.
Τί έγινε δεν θα πώ ή μάλλον όχι, θα πώ γιατί ήταν τα λέω νόστιμα, μια σπαραξικάρδια φωνή και ένας παρατεταμένος ήχος από καθρέφτες και έσπαζαν και πόρτες που βούλιαζαν από την ανθρώπινη βολίδα και ένα καταξεσκισμένο ανθρωπινό κουβάρι στεφανωμένο με το σκεβρωμένο ποδήλατο σταμάτησε σε ένα δύσμοιρο κάδο σκουπιδιών, όχι τον μπλέ τον κυριλλέ που δεν πονάει, όχι, στον πράσινο τον βρωμερό, με τα αποφάγια του σαββατοκύριακου, σκέτη νέμεσις, στο πιο τετραγωνισμένο της.

Ο άθλιος παρελήφθη από ασθενοφόρο και ουχί από τους ζητάδες, αντίθετα από μας -ήμουν και ‘γώ στο κόλπο, αλλά το ‘παιξα κινέζος περαστικός και το σκασα για να μπορέσω να γλυτώσω την πάρτη μου.
Οι κατηγορίες για τους τρομοποδηλάτες ήταν βαρειά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ αυτοί απάντησαν με μήνυση για κλοπή, περιύβριση κτλ.

Ο Ασημάρχης έπαιξε το ρόλο της πάπιας για τελευταία φορά, αθώωσε τους νέους, ο κλέπτης καταδικάστηκε σε καταναγκαστικά έργα διαπλάτυνσης της οδού πατρών πιτίτσας με κασμά και φτυάρι, για να μπαίνουν τα φτιαγμένα στο ντόπιο ράλλυ ανάβασης με πατιλίκια και ανάποδα τιμόνια, για να ευαρεσθήται ο λαός των σελλών και να ενισχύεται η τοπική οικονομία.

Η νύχτα δεν εγνώριζε τον σεσημασμένο κακοποιό, όστις εκυκλοφόρει στην πάτρα μόνο τις μεσημεριάτικες ώρες καθόσον διατελούσε πανηγυριτζής καντινιέρης τα βράδια και η δουλειά δεν είναι ντροπή.

Το ποδήλατο δυστυχώς μοσχοπουλήθηκε στον πρύτανη του πανεπιστημίου, δώρο στην κόρη του και άντε να υποστηρίξεις ότι ήταν προϊόν κλεπταποδοχής, πτυχίο γιόκ. Έτσι άρχισε να κάνει όλο και στενότερη παρέα με την πρυτανική κόρη, ώστε κάποια στιγμή να περιέλθει στην κατοχή του το ποδήλατο και ό,τι σημαντικότερο είχε αυτή φυλάξει για το νέο που θα την έμπαζε στο μονοπάτι της ενήλικης ζωής, το ps2, γιατί το σέξ θα 'ταν εξίσου διασκεδαστικό και δύσκολο ανεβαίνοντας τις πίστες.

Τέλος καλό, όλα καλά, ο φίλος γιάννος βρήκε το ποδήλατό του, τον έρωτα, το ps2, πήρε το πτυχίο του με βαθμό και αφού περιήλθε η καντίνα στην κατοχή του, τη λειτουργεί ακόμα και τώρα στο δρόμο για αράχωβα και ..αυτά.

Για την αποκατάσταση της αληθείας, οι περισσότεροι είμαστε υπαρκτά πρόσωπα, το όνομα του γιάννου έχει υποστεί πιξελαισέσιον για να μην είναι αντιληπτό, μιας και η υπόθεση με το ποδήλατο είναι πραγματική, μέχρι του σημείου της κλοπής. Από την περιοχή αυτή άλλοι δύο φίλοι μου έχουν ΄χασει ποδήλατα κλειδωμένα και προ δεκαετίας εγώ, εξού και το πάθος.

Η συνέχεια με την παγίδα θα διαδραματιστεί την προσεχή πέμπτη και ελπίζω να το 'χω σκηνοθετήσει καλώς.
αν δεν γράψω μετα, μάλλον τον ήπιαμε


7 σχόλια:

  1. "Κυριακή πρωί στην εκκλησία υπό το φόβο κλοπής δεν το ‘παιρνε, άρα δεν πήγαινε

    φωτό μη διαθέσιμη."

    Χεχε πολυ γελασα εδω.


    "και κατόπιν αυτός που του εμβολίασε εις τα μύχια της καρδιάς του αισθήματα αντιπαλότητος, μειονεξίας, κακότητος και εκδικητικότητας, ώστε ο μέχρι τούνδε αποκεκαμωμένος νέος να διαμορφώσει απαρασάλευτον επιθυμίαν γδικιωμού και αυτοδικαίας τιμωρίας, στην πλάτη του μωρού που ετόλμησεν να τον εβλάψει."

    Πολυ ψηλα...


    Αν ειναι οπως λες αληθινη ιστορια.
    Μονο και μονο που σου εδωσε το εναυσμα να γραψεις αυτο το κειμενο
    ειναι κατι πολυ θετικο, εστω και αν ο φιλος ο γιαννος υπεστει αυτες τις μικρες αναποδιες.

    Απλα συγχαρητήρια Κωστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να σαι καλά φίλε μου για τα καλά σου λόγια, αν και δεν σε εμπιστεύομαι ιδιαιτέρως, γιατί απο τα γραπτά σου έχω διαπιστώσει οτι έχεις σχέσεις με τον υπόκοσμο και λογικό ειναι να (σε) φοβάμαι.

    η ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή, ως αναφορά το γεγονός της κλοπής. ο γιάννος την τρίτη που μας πέρασε κλείδωσε την ποδηλατάρα του στην πυλωτή για να αλλάξει ρουχα και σε χρόνο dt, κάποιος το εξαφάνισε.

    είναι μουσταρδι,μάρκας mongoose amasa, τύπου μπροκμπακ Mountain, γαμάτο δηλαδής, με αξία κοντα στα 800 ευρώ και συναισθηματική ανεκτίμητη.

    ο κλέπτης είναι αυθάδης, ευτυχώς και εμφανίστηκε στην περιοχή του δασσυλίου, μετά από μέρες 2.
    το ποδήλατο είναι πολύ σπάνιο γιτί ανήκει στη μεσαία κατηγορία, ούτε ιντεάλ της πλάκας, ούτε βεβαίως και φιντούσα, με αότέλεσμα στην ελλάδα να χουν έρθει μόνο κομμάτια 8.

    παρακαλείται όποιος γνωρίζει κάτι να κάνει την πάπια, γιατί ο γιάννος σκέφτεται να τον επικυρήξουμε και να υπάρξει αμοιβή βρεσιμιού, κυνηγοί κεφαλών ξαμοληθείτε μετά της παγίδος μου.

    σύντομα θα ανεβάσω και φωτό του εν λόγω δικύκλου.

    εννοείτε κύριε κλέπτη αν με διαβάζετε, πως ο δικηγόρος μου με ειδοποίησε για τα δικαιώματα και έλαβα μέτρα ώστε να μην μπορείτε να γράψετε βιβλίο ή ταινία χωρίς την πρότερη συγκατάθεσή μου, κάτι που θα γίνει στον αιώνα τον άπαντα ή στην γιούρομπανκ και με δικό μου κάστ.

    αν τα συγχαρητήρια αφορούν το σχέδιο μου-η κερασομαλλούσα ευτυχώς δεν με διαβάζει, της λέω ψέματα πως κάνω δουλειά στον κομπιούτορα- ευχαρίστως να συζητήσουμε σε άλλη βάση, συνεργασίας πια, με εταιρία ανταπόδωσης δικαιοσύνης, με όχι και τόσο νόμιμες μεθόδους. τι λές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου θύμισες σκηνικό πριν αρκετα χρόνια απο Αμστερνταμ.
    Ξυπνησα ένα ομορφο πρωινο με διαθεση να χαθώ σκόπιμα
    συντροφια με ενα ποδηλάτο
    σε αυτη την πόλη που όλα είναι ιδια καταλήγεις να κάνεις κυκλους
    για να επιστρέψεις στην ιδια αρχη
    και διαπίστωσα οτι είχε γίνει.. καπνός!
    Είχαν ψυρίσει ως και τις κλειδαριές
    (νοικιασμένο ,μου ζητούσε 350 ευρω ο κοκκινομάγουλος νοικάρης έπειτα!)

    Πολύ ανάλαφρα την αφηγήθηκες την ιστορία σου.
    Δεν μου ανοίγει την φώτο14.jpg όμως
    Ευτυχώς που δεν εφάρμοσες πολυτονικό γιατί δεν έχω την γραματοσειρά.

    θεωρώ πως ο τρόπος γραφής που επέλεξες για το κείμενο σου
    βοηθάει πολύ τον αναγνώστη και τον αφήνει με μια "γλύκα" αφού ολοκληρώσει.
    Αυτο είναι καλό.

    thankz for the add
    (ωπα τα μπέρδεψα..νόμιζα είμαι στο myspace!)

    Ευχαριστώ για τον σύνδεσμο Κώστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αγαπητέ *salvador*
    περίμενε μέχρι την προσεχή πέμπτη να σου πώ αν ο απεχθής κλέπτης είχε εκδράμει στας ολλανδίας ή αν εκανε φραντσάιζ της επιχειρήσεως του, μπας και δικαιωθούμε όλοι οι παθόντες!

    ανάλαφρη η διήγησις διότι το ποδήλατο δεν ήταν εδικό μου, αλλιώς το σενάριο θα σκηνοθετούσε ο ταραντίνο, σπλάτερ και βάλε!

    η φωτό 14 είναι αποσυρμένη, επειδη ο νεαρός είναι ολίγον τί γυμνιστής, το ολίγον καταλαβαίνεις πού αναφέρεται, και δεν είχα την συγκατάθεσή του να αναρτηθεί, ως καλύτερα να χαθεί το βρωμοποδήλατο, παρά να σπιλωθούν υπολήψεις.

    ως αναφορά την γλύκα που αφήνω στην ολοκλήρωση του αναγνώστου, θα θελα να δηλώσω πως δεν περίμενα το κείμενό μου να αποτελέσουν έναυσμα (αυτο)ικανοποίησης, αλλά και πάλι, περί ορέξεως...

    έχεις αξιόλογη γραφή και σε διαβάζω, εξ ού και στα links

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ξαφνικά βρέθηκα σε ελληνική ταινία με τον Σταυρίδη δικηγόρο και πρόεδρο το Παπαγιαννόπουλο.
    Φυσικά κλέφτης ο Βέγγος
    και πολιτσμάνος ο Ηλίας του 16ου
    χαχα
    tres bien φίλε μου

    *θενξ για το λινκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. περιθωριακέ *herk* σας ευχαριστούμε όλοι οι συντελεστές αυτού του δράματος και όσοι περαστικοί κομπάρσοι μπήκαν κατα λάθος στο πλάνο.
    μουζική πρώτη?
    νταλκάς και παράπονο,εε?
    έρε μανα μου, εγω και ο σπαθάρης!


    και τώρα κάτι σπουδαίο.
    μια καλή φίλη,
    η σπουδαία δικηγόρος ΔΡΑΚΑΝΤΟΎΛΑ, ήτινα με εσυμβούλεψε περί των εμού δικαιωμάτων επί της συγκεκριμένης υποθέσεως είχε το κουράγιο να ψάξει την καθαρεύουσα για να μου την τρίψει στη μούρη
    καθόσον αδαής ως προς το ύφος,
    το περιεχόμενο, τη γραμματική και το συντακτικό της.

    όσοι το κουράγιον διαθέτοντες, τολμήστε το πάλι!!!

    καλοί μου τρείς αναγνώστες και σένα μαράκι, θα ήθελα να σας ενημερώσω για το κακό που μας βρήκε και θα ήθελα με τη σειρά σας να οργανωθείτε και να απαντήσουμε στον κύριο κλέπτη που μας στέρησε το ποδήλατό μας, το ποδήλατο του γιάννου και εξηγούμαι

    Ο Γιάννος, γόνος φυσιολατρών δασκάλων, τριτοτεταρτοετής και κάτι φοιτητής-περίπου-, ατομάκι πρώτο, ελεκτρολόγος στην πρωτεύουσα της αχαΐας, στην πάτρα, ερωτήθηκε σαν μεγάλωσε και αυτός από τους δικούς του, κιθαρίστας ή ντράμμερ για να λάβουν την απάντηση που θα τους χαροποιούσε: ποδήλατο.



    και ξαναλέγω κύριε πρόεδρε, ο αδαμάντινος χαρακτήρας του νεαρού τούτου, διαμορφωθείς συμφώνως προς τας αρετάς και τα υψηλά ιδανικά της πατρίδος μας, ήτις ωργάνωσε μετ’ επιτυχίας τους ολυμπιακούς αγώνας και την ολυμπιάδα Πατρών, ο νέος ούτος αποπεφάσισε ινα αγοράσει ως μέσον μεταφορικόν και άθλησης ΠΟΔΗΛΑΤΟΝ, αντίς μοτοσακκού όπως η νεολαία η συχνάζουσα εις τας καφετερίας και εις τα σφαιριστήρια προτιμά, οι τεντυμπόυδες οίτινες καβαλούν τις πεπειραγμένες βολίδες των και διαρρηγνύουν τα ώτα και την ξεκούρασήν ημών ολονυχτίς, δια των αυτοσχεδίων αγώνων ταχύτητς, τας αποκαλουμένας εις την γλώσσα του δρόμου, κόντρες.

    Ο ευπατρίδης τούτος νεαρός, μετά των περιβαλλοντικών του ανησυχιών και την μακρόχρονον ενασχόλησήν του με τον αθλητισμόν-ρυθμικήν και χορόν τζάζ, ηγόρασεν κατόπιν ωρίμου σκέψεως και ερεύνης της τοπικής αγοράς- τοπικής ξαναλέω , ποδήλατον χρώματος σιναπελαίου(μουσταρδί), μάρκας Mongoose, γνωστήν ευρυτάτως δια την ποιότητα κατασκευής και προσοχής εις την λεπτομέρειαν όλων εκείνων των χαρακτηριστικών άτινα προσφέρουν εις τους πελάτας των, την καλυτέρα των εντυπώσεων και ανέσεων.

    εποχούμενοι επί του ποδηλάτου ημών τούτου διενύομεν ως και 400 και 600 χιλιόμετρα τον μήνα, προσερχόμενοι τακτικώς εις τας φοιτητικάς ημών υποχρεώσεις, ανεξαρτήτως καιρού, μετά ανεμοβροχίου και ηλιοπυρίου, μετά κόπου και βασάνων, μιας και το πανεπιστημιακόν συγκρότημα εκδιωγμένον από το κέντρον της πόλεως εδώ και πολλά έτη, ευρίσκεται εις αξιόλογον απόστασην απ’ αυτήν.

    Δεν παρενομήσαμεν ποτέ κύριε πρόεδρε, κύριε συνήγορε, κυρίες και κύριοι, μάρτυς μας το πάλλευκον ποινικόν μητρώον ημών, καθ’ όσον διαθέτομεν πλήρη προστατευτικόν εξοπλισμόν, κράνος ποδηλατικόν μετά προδιαγραφών αρ-η και σι-η (RE-CE), ποδηλατικήν αμφίεσιν μετά κολάν κοντού και φωσφορίζοντος γιλέκον, περιαγκωνίδας, περικνημίδας και τέλος τα αυτά ποδηλατικά υποδήματα άτινα παρουσιάζομεν ως πειστήρια 1-9.

    Επίσης, η ενασχόλησις αυτού δεν ήτο μοναχική, διετέλεσε μέλος εις ποδηλατικήν ομάδα της γειτονείας αυτού, εις τον Σίφουναν Καλαμακίου και έλαβεν μέρος εις αγώνας οίτινες διωργανώθησαν υπό του Δήμου Αθηναίων, μετά επικεφαλής του σημερινού υπουργού Υγείας και κοινωνικής Προνοίας, τον Κο Δ. Αβραμόπουλο, μετ’ επιτυχίας, ως και ετερμάτισεν, κάποιαν στιγμήν και δια του λόγου το αληθές παρουσιάζομεν τας παρακάτω οικογενειακάς φωτογραφίας, όπου περιχαρείς οι γονείς αυτού δροσίζουσι αυτόν και όλοι ομού, μετ’ ευθυμίας ποζάρουσι ομού μετά των τραυματιοφορέων, τίποτε δεν ήτο τελικώς, μια ζάλη, εξ αιτίας υποφαγίας.

    Διακοπές? με το ποδήλατο φωτογραφία 14

    Εκδρομή την πρωτομαγιάν εις το Καστρίτσι ? ποδήλατο φωτογραφία 15

    Κυριακή πρωία εις την εκκλησίαν? υπό τον φόβον κλοπής δεν έπαιρνεν αυτό, άρα ουκ επήγαινε

    φωτογραφία μη διαθέσιμη

    Οι ομήγυροί αυτου διαθέτουσι επίσης ποδήλατα και η κοπέλα ήτις εσχετίστηκεν δια μερικούς μήνας μετά του πελάτου εμού εξέφρασεν επιθυμίαν ινα δικυκλιστεί και αυτή, έχουσα ως πρότυπον τον φερέλπιδα τούτον νέον, παρ’ όλον ότι αργότερον απεδείχθη άπιστος κόρασίς και προυτίμησεν μυστακοφόρον με πώγωνα και εντούρον.

    Ημείς αγαπητοί ημών συμπολίται ουδέν ελαθεύσαμεν παρά μόνον μιαν φοράν, όταν επιστεύσαμεν ως το μονακριβόν ημών απόκτημα, μετά βασάνων και κόπων, θα ηδύνατο ινα επιθυμήση και ινα μας αποχαρακτηρίση, το άθλιον τούτον υποκείμενον

    -Κύριε πρόεδρε, ένστασις !

    -το άθλιον και σιχαμερόν τούτον σκουλήκιον, ξαναλέω.. χχχχχτκτφτουουουου(διπλώνει το φτυσομάντηλο), συγγνώμην κύριε πρόεδρε δια το σιχαμερόν, ούτος ο αγύρτης, ο άοκνος, ο άεργος, ο κακό χρόνο να ‘χει ο πούστης- με το συμπάθιον-(δεν είναι ομοφυλοφιλική αντιπάθεια ή ρατσισμός) εις χρόνον ανύποπτον, κλειδωμένον μετά λουκέτου τύπου κρυπτονάιτ, υπό του φωτός της ημέρας, εν μέσω παιδίσκων αίτινες έπαιζον εις τας διπλανάς αλάνας, ο τιποτένιος, παραβιάζων το ισχυρόν κιγκλίδωμα τη χρήση του κόπτου μετάλλων δια πιέσεως, αφήρεσε εξ ημών το εν λόγω δίκυκλον, εις χρόνον απειροελάχιστον, όσον ινα αλλάξη φορεσιάν ο κος Ιωάννος και ινα τελέση φερόμενος εις παρακείμενην πλατείαν, της αγίας σοφίας, υπό θραυσθείσης λάμπας, ραντεβού μετά νέας γνωριμίας.

    Και τότε ο κατηραμένος, ο βδελυρός, ο αχαρακτήριστος επιβιβάζει εις το ταλαίπωρον αμαξίδιόν αυτού το κόσμημα των ποδηλατών, ωσαν τα λοιπά παλαιοσίδερα, δια να το απαγάγη και ινα το υπάγει εις την θλιβερήν μάνδραν αυτού, εις την Αχαγιάν, και ι να το μεταπωλήση εις αθιγγάνους, αρβανίτας και υποψιασμένους τουρίστας ως εύρημα.

    Ποιός? Ο διάβολος ο ίδιος

    -Μα κύριε πρόεδρε ενίσταμαι, οι χαρακτηρισμοί...

    -ο Διάολος να του μπεί και να του βγεί απ’ τη μύτη, ο εγκληματίας του ποινικού ημών κώδικος. Ά ρε Παπαδόπουλος που του εχρειάζετο, άρε Δράκων ινα έκοπτες αυτού την χείραν εκ της μασχάλης και ινα εστέρεις αυτού και την ερωτικήν απόλαυσιν δια παντός και επί πόνου, όπως ο πελάτης εμού όστις ουδεν ημπόρεσεν ινα ανταποκριθή καλώς ως άρρην εις το υποστηρικτικόν παρηγόρημα της νεαράς ήτις έκαμεν ό,τι επέρνου από την χείρα αυτής, ό,τι -ό,τι, με εννοείτε κύριε πρόεδρε και κύριοι ένορκοι, μα εις μάτην, ο ιωάννος ο μικρότερος, μικρότερος της καταστάσεως κατέστην και πλήθος συμπλεγμάτων ο πελάτης έχει θέλει έχειν ινα αντιμετωπίση, τούνδε και στο εξής.


    Τώρα θέλομεν διατρανώσομεν οτι ο πελάτης ημών ουδέποτε υπεσχόληκεν τας διωκτικάς αρχάς, ως ευνομούμενος και ευπειθής πολίτης. Με το άμα της γνωστοποίήσεως της υπό του γκάγκαρου διαγουμίσεως υπό των καγχαζόντων παίδων της αλάνας, το αίμα αυτού ήγγιξεν τα μακρότατα του σώματός αυτού με υπερδέουσα πίεσιν και μετά ελαφρού λιποθυμικού επεισοδίου

    προσήλθεν εις το αστυνομικόν τμήμα της τροχαίας πατρών, δια να υποβάλη αναφοράν και μήνυσιν κατ' αγνώστου.

    Η παραίνεσις του αξιωματικού υπηρεσίας ήτο όπως υπάγη εις την οικίαν αυτού και καταμετρήσει τας απολαβάς εκ των τελευταίων καλάντων, μήπως και έφθανοναυτώ δια να αγοράσει καινούριον, οτι ποδήλατον κλεμμένον ουδέν ευρέθη ποτέ και η στελέχωσις του εν λόγω αλφα ταφ ήτο ελλειπής, όπως διεξαγάγη πλήρην έρευναν. Μετά γέλωτος και αστεϊσμού, παρέπεμψεν αυτόν εις γειτονικόν γραφείον όπως συμπληρωθή η απαραίτητος στοίβα χρησιμοάχρηστων εγγράφων και δικαιολογηθεί η βυσματική θέσις αυτών.

    Εκεί ήκουσεν υπό ασήμου αστυφύλακος, χρονίως παραγκωνισμένου εις την κλίμακα προαγωγών ως αντί δια μήνυσιν, θα ήτο προτιμότερον ίνα το εύρη μόνος και ινα δημιουργήσει αυτώ παρουσιαστικόν και κινητικόν πρόβλημα μετά λακτισμών και γρόνθων όπου τον επόνει και τον εσφάζει, κατά λέξιν.

    Το μικρόβιον της εκδικητικής μανίας ουκ εφωλίασεν πολύ εις το μυαλόν του φιλειρηνιστή νέου, εξ άλλου η ρώμη αυτού και η κατασκευή αυτού δεν ήτο τοιαύτη όπως προκαλέσει βλάβας εις άλλους, μόνο ινα υποστεί.

    Κατεβασμένη τη κεφαλή και τη συνοδεία καλού τινός φίλου αυτού , ολίγον ρεμπεσκέ, μακρυκόμμου και υπόπτως φερομένου, ως αναρχοαυτονόμου νεαρού, ημπόρεσαν ως εισέλθωσι εις τα κυκλώματα της νύκτός ευκόλως, καθ’ όσον ηλεκτρολόγοι και διαπιστώσωσι μετά λύπης ως όλα τα στόματα ήτο κλεισμένα.

    ΤΟΝ ΠΎΣΤΗ, ΤΟΝ ΠΑΛΙΑΤΖΗ-ΗΘΕΛΟΝ ΕΣΚΕΦΘΕΙ

    -μα κύυυυριε πρόεδρε

    -Εσκέφθησαν λέγω, άκουσον με πρώτον βλάξ, ήθελον εσκεφθεί πόσα έπρεπε βγάζειν ινα έχει αυτούς όλους πληρωμένους, μεγάλον ιχθύν μυρίζειι, ουδεν επαίρνει ημάς.

    Και ωσαύτως ήθελον ετελειώσειν η ιστορία αυτών, αν η θεία πρόνοια ουκ εδιασταύρωνεν τους δρόμους των μετά του μοτοσυκλετιζόμενου ζεύγους το οποίον εδιεβίουν εις τα πέριξ, εις δυάριον έναντι του ιωάννου, προκαλούντες δυσφορίαν και έξαψιν ερωτικήν εις τους περίοικους εκ των συνεχών αλαλαγμών [κατά μίαν εκ] των μετά κάποιων διαλειμμάτων βολτών εκ των ερωτικών των περιπτύξεων.


    Η απώλεια εβιώνετο βαρέως υπό του πελάτου εμου και ουδεν ενεστερνίσθη την πρότερον αντιπάθειάν αυτού περί του προσώπου του ακανθογένους αντεραστού αυτου, ιδίως όταν είχε την πανούργαν σκέψιν, πρώτον η μοιχαλίς, δια παγίδευσιν του φερόμενου ως γυναικείου αιδοίου ό,τι ανεστάτωσεν αυτού την ζωήν και κατόπιν αυτός όστις ενεβολίασεν αυτώ εις τα μύχια της καρδίας αυτού αισθήματα αντιπαλότητος, μειονεξίας, κακότητος και εκδικητικότητος, ώστε ο μέχρι τούνδε αποκεκαμωμένος νέος όπως διαμορφώση απαρασάλευτον επιθυμίαν γδικιωμού και αυτοδικαίας τιμωρίας, εις την πλάτην του μωρού ό,τι ετόλμησεν ινα βλάψη αυτόν.


    Το σχέδιον γνωστόν ως και δόλωμα, θα εξυφαίνετο εις την στιγμήν, ο διαθέτων και εναλλακτικόν δίκυκλον, μικροτέρας αγοραστικής και συναισθηματικής αξίας ήθελεν παρουσίαζειν αυτό εις την γειτονείαν ως απόκτημα νέον και ήθελεν φυλάγειν αυτό ωσαν κόρην δικαστού, συγνώμην, κόρην οφθαλμού ήθελον ινα είπω, δια διάστημα εβδομάδας μιας και κατόπιν εις συνεργασίαν μετά ποδηλατοσυμμοριτών ήθελον εκθέσειν το άμοιρον ποδήλατον εις συνεχείς, μα προαποφασισμένους κινδύνους.

    Εκ της οικίας της μοιχαλίδος ήθελον έχειν οπτικήν επαφήν και εκ της οθόνης του θυροτηλεφώνου του πελάτου εμού ήθελον παρακολουθήσειν τας όποιας υπόπτους κινήσεις ήθελον γενείν, ενώ η όλη επιχείρησις ήθελον κινηματογραφηθεί υπό υπερ οκτώ μηχανής λήψης, πειστήριον 23-42, μετά των αντιστοίχων φίλμς, εκτός κάποιων δοκιμαστικών εν είδει καλλιτεχνικής απόψεως μετά κοντινών εις γειτόνισσας, τράβελινγκ εις τους περαστικούς, πλάνων εκ της εφετινής χελιδονοφωλέας και εγχρωμον , ομιλούνταν , ερωτικόν κινηματογράφον, μετά απόψεως.

    εις την περίπτωσιν κατά την οποίαν το σχέδιον ήθελον εστεφθεί μετ’ επιτυχίας και ο αχρείος κλέπτης ποδηλάτων θα έρριπτε εαυτόν εις την μεγαλοφυήν παγίδα του συγχρόνου Ηρακλέους Πουαρό, ήθελον ειδοποιηθεί η άμεσος δράσις ινα προβή εις την άμεσην προφυλάκισιν αυτού, του , του, υποκειμένου αυτού.

    Η παγίδα ετοιμάσθη, οι λοιποί ποδηλατοκατέχοντες πολύτιμα εξαρτήματα, άτινα κολάζουσι και ασχέτους ινα καρπωθούν αυτά ως κίσσες, εξώπλισον το δόλωμα, όπως καλή κάθε αμαρτωλήν σκέψιν και ενέργειαν ως ερωτιδής. Την κάμεραν εχειρίζετο ο αποπεφασισμένος ιωάννος και τα συντρόφια προεφασίζοντο αμερίμνους αμνούς.

    Το αμαξίδιον μετά όψεως καταταλαιπώρου, θέαμα διασυρμού δια το είδος των τετρατρόχων, μια παραταίρα διασταύρωσις κάρου μετά ναυαγίου πλοίου, εμαούνιζεν εις την ανηφόραν, όπως φαίνεται και εις την εν λόγω σεκάνς, του πειστηρίου 42.

    Ο πελάτης εμού άμα τη εμφανίση του ρυπαρού ερπετοειδούς καλεί όλους όπως είναι εις επιφυλακήν και γοργοκατεβαίνει το κλιμακοστάσιον, δια να ταμπουρωθεί όπισθεν του γραφείου του πάλαι ποτέ θυρωρού.

    Ο στυγνός εγκληματίας αδιαφορών για την φραγήν της αστικής οδού μετά της αυτοκινουμένης εντροπής αυτού πεφορτωμένης λογής αθλιοσυγκομιδών, μετά κινήσεων αλωπεκής εις περιπεφραγμένα ορνίθια, μετά σάλτου αιφνιδίου το οποίον ήθελον ζηλεύειν και ο Παπακώστας το 2008 εις το Πεκίνον επιβαίνει των λιγούστρων και αρπάζων την τελευταίαν λείαν αυτού βαίνει ως ινα τραπή εις φυγήν και εκεί τελειώνει η υπόθεσις. ο ένοχος συλλαμβάνεται υπό του ιδιοκτήτου κλέπτων την περιουσίαν αυτού , εφαρμόζων αυτώ προειδοποιητικάς συστάσεις περί μη δράσεως και διαφυγής.
    Οι μώλωπες ούστινας φέρει είναι προϊόντα ατομικού ατυχήματος, ο πελάτης εμού ουδεν προέλαβεν ούτε τρίχα ινα πειράξει αυτώ.
    Όσα υποστηρίζομεν αξιότιμε κύριε πρόεδρε επιβεβαιώνονται από την εν λόγω σεκάνς, του πειστηρίου 42. Παρακαλώ όπως επικεντρωθώμεν όλοι στην δεξιά μεριά της οθόνης διότι λόγω ηυξημένης παραγωγής ενδορφινών και αδρεναλίνης εκ της αστυνομικόκυνηγετικής καταδιώξεως και της περιρρεούσης ατμοσφαίρας, το ζεύγος ενεπνεύσθη έρωτος πάλιν και εσυζευχθη επί του παρακειμένου καναπέως. Παρακαλώ όπως μη λάβετε αυτό υπ’ όψιν υμών, αλλά μιαν επισήμανσιν μόνον κρατήσατε: ιδού στήθος στητόν, ιδού σωματική κατασκευή και γεγραμμωμένοι κοιλιακοί, ιδού χάρις απαράμιλλος, αυτή η νέα θα ήξιζεν εις τον προσφιλή πελάτη εμού όστις τώρα δεδυστυχισμένος παρακολουθεί ως κερασφόρον μόνοπλον, εάν το θλιβερόν αυτόν υποκείμενον ουκ είχεν εστερήσει αυτώ ολωσδιόλου την ερωτικήν χαράν καθιστώντας την στύσιν αυτού ανεπαρκήν και προώρως εκχυμωμένον αναπαραγωγικώς.
    Μετά των αδιαψεύστων αυτών πειστηρίων παρακαλούμεν όπως επιβάλητε την αυστηροτέρα των ποινών εις το ανθρωπόμορφον τούτον τέρας και την άμεσιν απελευθέρωσιν του πελάτου εμού και την καταβολήν υψηλής αποζημιώσεως ως ορίζει ο νομοθέτης περί της ηθικούς βλάβης αποκαταστάσεως.
    Και μετά τούτον αποσύρομαι, λέγων μόνον "φτού σου μούτρο και ού να μου χαθείς" και κλείνω με τους στίχους του Α. Δαβαράκη υπό του βάρδου Κ. Μακεδόνα :

    "το ποδηλατό μου ήταν πάντοτε δικό μου και με πήγαινε πολύ μακρυά..."

    Η δίκη ήταν στημένη, ο αναξιολογότατος συνήγορος της άλλης μεριάς ήμουν εγώ, φίλος του ιωάννου και γνωστός ποδηλάτης, ενώ ο δικαστής Ασημάρχης κουμπαροεξάδελφός μου με αρχές και ήθος, αλλά ως νέος κάποτε παραπεσών εις το αμάρτημα της κολακείας και παρενοχλήσεως νεαράς ομορφοτάτης ονόματι Μαρίνας, αναγκάσθηκε να παίξει ρόλο κακοπληρωμένου κομπάρσου, ως εγώ ήμουν παρών και αποθανάτιζα τη σκηνή με αποκεκρυμμένο φορητό μαγνητόφωνο κασσέτας και ενίοτε τον εξεβίαζα, λιγάκι.

    Ο δυστυχής παλαιοπώλης σαν του την έπεσε ο γιάννος με βλαστήμια και κλωτσοπατινίδια, δεν σκέφτηκε να το αφήσει και να φύγει με το σαραβαλάκι του, γιατί θα τον τσαλάκωνε πρίν την επόμενη στροφή και έτσι έκανε το μόνο που του πέρασε απ’ το θολωμένο μυαλό του, καβάλησε το ποδήλατο ίσως για πρώτη φορά στη ζωή που και άρχισε να κατεβαίνει την ανηφόρα αντίθετα από την ροή κυκλοφορίας.
    Λίγο ο ξεχειλισμένος όγκος του από το ποδήλατο που το ‘κανε να φαίνεται παιδικό με ελέφαντα καβάλα, λίγο τα οχτάρια καθώς προσπαθούσε να αποφύγει περαστικούς και κολώνες, οι λοιποί που βρέθηκαν στο διάβα του γρήγορα συνομώτησαν για την γρήγορη ακινητοποίησή του και μεμιάς οπλίστηκαν τα παγούρια τους και άρχιζαν να καταβρέχουν το στενό σημείο απ' όπου ήταν καταδικασμένος να περάσει.
    Τί έγινε δεν θα πώ ή μάλλον όχι, θα πώ γιατί ήταν τα λέω νόστιμα, μια σπαραξικάρδια φωνή και ένας παρατεταμένος ήχος από καθρέφτες και έσπαζαν και πόρτες που βούλιαζαν από την ανθρώπινη βολίδα και ένα καταξεσκισμένο ανθρωπινό κουβάρι στεφανωμένο με το σκεβρωμένο ποδήλατο σταμάτησε σε ένα δύσμοιρο κάδο σκουπιδιών, όχι τον μπλέ τον κυριλλέ που δεν πονάει, όχι, στον πράσινο τον βρωμερό, με τα αποφάγια του σαββατοκύριακου, σκέτη νέμεσις, στο πιο τετραγωνισμένο της.

    Ο άθλιος παρελήφθη από ασθενοφόρο και ουχί από τους ζητάδες, αντίθετα από μας -ήμουν και ‘γώ στο κόλπο, αλλά το ‘παιξα κινέζος περαστικός και το σκασα για να μπορέσω να γλυτώσω την πάρτη μου.
    Οι κατηγορίες για τους τρομοποδηλάτες ήταν βαρειά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ αυτοί απάντησαν με μήνυση για κλοπή, περιύβριση κτλ.

    Ο Ασημάρχης έπαιξε το ρόλο της πάπιας για τελευταία φορά, αθώωσε τους νέους, ο κλέπτης καταδικάστηκε σε καταναγκαστικά έργα διαπλάτυνσης της οδού πατρών πιτίτσας με κασμά και φτυάρι, για να μπαίνουν τα φτιαγμένα στο ντόπιο ράλλυ ανάβασης με πατιλίκια και ανάποδα τιμόνια, για να ευαρεσθήται ο λαός των σελλών και να ενισχύεται η τοπική οικονομία.

    Η νύχτα δεν εγνώριζε τον σεσημασμένο κακοποιό, όστις εκυκλοφόρει στην πάτρα μόνο τις μεσημεριάτικες ώρες καθόσον διατελούσε πανηγυριτζής καντινιέρης τα βράδια και η δουλειά δεν είναι ντροπή.

    Το ποδήλατο δυστυχώς μοσχοπουλήθηκε στον πρύτανη του πανεπιστημίου, δώρο στην κόρη του και άντε να υποστηρίξεις ότι ήταν προϊόν κλεπταποδοχής, πτυχίο γιόκ. Έτσι άρχισε να κάνει όλο και στενότερη παρέα με την πρυτανική κόρη, ώστε κάποια στιγμή να περιέλθει στην κατοχή του το ποδήλατο και ό,τι σημαντικότερο είχε αυτή φυλάξει για το νέο που θα την έμπαζε στο μονοπάτι της ενήλικης ζωής, το ps2, γιατί το σέξ θα 'ταν εξίσου διασκεδαστικό και δύσκολο ανεβαίνοντας τις πίστες.

    Τέλος καλό, όλα καλά, ο φίλος γιάννος βρήκε το ποδήλατό του, τον έρωτα, το ps2, πήρε το πτυχίο του με βαθμό και αφού περιήλθε η καντίνα στην κατοχή του, τη λειτουργεί ακόμα και τώρα στο δρόμο για αράχωβα και ..αυτά.

    Για την αποκατάσταση της αληθείας, οι περισσότεροι είμαστε υπαρκτά πρόσωπα, το όνομα του γιάννου έχει υποστεί πιξελαισέσιον για να μην είναι αντιληπτό, μιας και η υπόθεση με το ποδήλατο είναι πραγματική, μέχρι του σημείου της κλοπής. Από την περιοχή αυτή άλλοι δύο φίλοι μου έχουν ΄χασει ποδήλατα κλειδωμένα και προ δεκαετίας εγώ, εξού και το πάθος.
    Η συνέχεια με την παγίδα θα διαδραματιστεί την προσεχή πέμπτη και ελπίζω να το 'χω σκηνοθετήσει καλώς.
    αν δεν γράψω μετα, μάλλον τον ήπιαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. bike thief

    http://www.youtube.com/watch?v=5TNTq3nhuh0

    ΑπάντησηΔιαγραφή