5.3.08

ποιός είμαι; όνομα μου δώκαν, μα το ξέχασα, το έχασα, δεν ξέρω, αφήτε με

Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα και εγώ θυμάμαι τον γραφιά που έκραζε πως δεν έχω στόμα και θέλω να ουρλιάξω.

Μη σε παραπλανά το όνομα της καρυδόπιτας ότι είναι απλά από καρύδια, μπορεί ο ζαχαροπλάστης να χει βάλει μέσα και αυγά που μπορεί να σε πειράξουν, που ξέρω ότι θα σε πειράξουν, γιατί σαν χώρα είσαι αλλεργική και ευάλωτη, σε κολακείες και παλιούς τσελεμεντέδες.

Κάποτε ρώτησα ένα δημιουργό για τη σημασία του ονόματος του έρωτα, αν ερωτεύεσαι τον έρωτα ή το πρόσωπο ή τη διάθεσή σου απέναντι στον άλλο.
Με ρώτησε αν είχα ποτέ ερωτευτεί και του πα φυσικά ναι. Κούνησε δύσθυμα το κεφάλι, ο έρωτας έχει όνομα, πρόσωπο, σώμα και μάτια και γράφει στα μέσα σου το όνομα του με πυρακτωμένο νύχι.

Να το θυμάσαι κάθε φορά που θα λές πως το όνομα δεν σε νοιάζει

3 σχόλια:

  1. μας στείλατε, καλημέρα

    να το θυμάσαι....

    και ποιός ξεχνάει, τη μέσα σύσπαση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βλέπω στη δουλειά μου δυό ξαδέρφια, γειτονεύουν τα χωράφια τους, μοιράδια εξίσσου από τον ίδιο παππού, στους πατεράδες τους.
    ο παππούς στο τέλος της ζωής άφησε 100 στρέματα, στους γιούς του από πενήντα.
    έζησαν και οι γιοί του αρμονικά.
    οι γιοί τους έκαναν οικογένειες, οι πρώτοι φύγαν. τα χωράφια του ενός μειώνονται κάθε χρόνο, όσο αυξάνονται του άλλου, από ένα μέτρο στο σύνορο, από διακόσια τετραγωνικά στο σύνολο, κάθε χρόνο.
    ο πρώτος αδρανεί για να μην διαταρραχθούν οι σχέσεις καλής γειτονίας, ο δεύτερος στην ανοχή και στη χρησιχρησία.
    στα δέκα χρόνια η διαφορά έγινε μεγάλη, έπεσαν απειλές και αδιαφορία στο τραπέζι, τα μετακινούμενα σύνορα δεν σταματούσαν από πασσάλους και φράκτες.
    μπήκαν δικηγόροι, βγήκαν όπλα, συνετισμός κανένας.
    το δικαστήριο έκρινε με βάση τα χρόνια, τα συμβόλαια και τις φωτογραφίες, η χρησιχρησία ήταν νόμιμη για κάποια στρέμματα, ήταν ένας δίκαιος συμβιβασμός.

    για ποιά αλήθεια μιλάς και τι αξία έχει η αλήθεια ερημίτη μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ψευτης οποιος λεει πως το ονομα δεν τον νοιαζει, πως τα ματια και τα χερια τα συγκεκριμενα δεν τον απασχολουν... δεν ειναι ο ερωτας ανωνυμος και άυλος.. μορφη που κλειδωνει μεσα στο μυαλο σου ειναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή